Meest recente nieuws

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 13 andere abonnees

Nederlands Jeugd Kampioen

Jake

Zondag 18 maart zijn we s’morgens vroeg om 6 uur vertrokken naar Hazerswoude dorp naar de internationale hondenshow georganiseerd door de Kynologen Vereniging Leiden. We hadden onze Galgo Jake daarvoor ingeschreven. Hij moest nog 1  Jeugd CAC halen om Nederlands Jeugdkampioen te worden. Een  Jeugd CAC krijgt een hond als hij de 1e plaats haalt met  de beoordeling uitmuntend in de jeugdklasse. Om jeugdkampioen te worden moet hij 3 punten hebben en die kan hij behalen tot een leeftijd van 18 maanden. Aangezien Jake bijna 18 maanden is was dit zijn laatste kans. Zo eenn show is zeker voor een jonge hond best lastig. Je moet lang wachten. De fokker van Jake heeft hem voor ons geshowd. Bij haar loopt hij wat netter dan bij mij en zij heeft natuurlijk veel meer ervaring. En ja, Jake heeft zijn punt gehaald en is nu dus Nederlands Jeugdkampioen.  Hij was ook BOB (beste van het ras) en moest dus ‘s middags ook nog naar de erering om te kijken wie er beste van de rasgroep (windhonden) was. Maar voordat hij de ring in mocht moest hij weer lang wachten en toen hij eindelijk aan de buurt was, was zijn geduld op en wou hij niet meer netjes stil staan en viel hij meteen af. Maar toch een hele prestatie vonden wij. Het is toch erg leuk om een hond die je koopt om op de renbaan mee te rennen (in de eerste plaats huishond natuurlijk) het ook op shows goed doet.

 

Nu gaan we verder voor Nederlands kampioen, daarvoor moet hij 27 maanden oud zijn. Hij heeft genoeg punten zodat hij dan nog maar 1 keer een uitmuntend hoeft te halen en een CAC of Res. CAC hoeft te halen.

Verder nog een ander nieuwtje, we hebben op de show ook een fokker gesproken en bij haar een puppie besteld die als alles goed gaat in de zomer bij ons komt wonen. Het word een Podengo Português Pequeno. Het is een klein hondje en het is een half windhond. Dus vanaf volgend jaar misschien ook wel in actie te zien op de renbaan.

 bijdrage: Jan Tervoort

Reacties zijn gesloten.